VINCI Energies neemt AVT Groep over

VINCI Energies, een VINCI-dochteronderneming gespecialiseerd in energie-, informatie- en communicatietechnologieën, heeft op 19 juni AVT Groep overgenomen.

Het bedrijf is gespecialiseerd in

  • Industriële automatisering (van robot integratieprojecten, over fabrieksautomatisering tot maatwerk machinebouw),
  • Zwaarlast-transport en interne transportsystemen (van manueel verrijdbare platformen tot automatisch geleide voertuigen op wiel, rail of luchtkussens)
  • Industriële elektrische werken (inclusief het ontwerp, de installatie en de inbedrijfstelling van middenspannings- en hoogspanningscabines)

AVT groep

De groep, met hoofdzetel in Essen bij Antwerpen, heeft bijkomende vestigingen in Duitsland, China, Frankrijk en Nederland en stelt 65 mensen tewerk.

Door het werken voor lokale KMO’s, maar ook grote multinationals wereldwijd heeft AVT Groep een zeer flexibele manier van werken ontwikkeld die letterlijk ‘op maat van de klant’ genoemd mag worden. De netwerkstructuur van VINCI Energies zal AVT toelaten om de groeiambities in binnen- en buitenland te versnellen“, zegt Luc Van Thillo, die de groep zal blijven leiden, samen met de andere leden van het management team Maarten Van Looveren, Jan Stevens en Paul Breugelmans.

De overname van AVT past volledig in ons groeibeleid. We zoeken steeds naar synergiëen met onze reeds bestaande activiteiten en deze acquisitie is dan ook een perfecte aanvulling op de kennis en expertise die we met Actemium hebben in de Automation sector”, verduidelijkt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium.

Partnership

AVT zal autonoom blijven opereren binnen de divisie Industry & Software Solutions van VINCI Energies Belgium.

Onze missie bestaat erin om partner te zijn van onze industriële klanten in het optimaliseren van hun productie-apparaat en hen te begeleiden in de transformatie die hun productie-omgeving moet ondergaan als gevolg van Industry 4.0. Door de complementaire expertise en de innovatieve & creatieve oplossingen van AVT Groep zullen we nu, nog meer dan vroeger, een unieke partner voor onze klanten kunnen zijn, in het bijzonder op het domein van factory automation en logistiek“, aldus Luc Clabout, Managing Director van de divisie Industry & Software Solutions binnen VINCI Energies Belgium.

Hoe kunnen we helpen?