&nbp;

Advise

Actemium focust op neutraal, merkonafhankelijk consultancy-advies, met als doel het ontwikkelen, verbeteren of optimaliseren van uw productiecapaciteit.

 

Machine Safety

Actemium beklemtoont al jaren de grote waarde van machine safety. We bouwen duurzame installaties die voorbereid zijn op de toekomst, met altijd een focus op de technische veiligheidsaspecten in een industriële omgeving.

Wetgeving en normalisatie

Veiligheid is prioriteit nummer 1, daarom hecht Actemium veel belang aan machine safety. Maar ook een snel evoluerende CE-wetgeving zorgt ervoor dat we ons specialiseren in machineveiligheid. Dit concludeert in duurzame installaties voorbereid op de toekomst en met een focus op de technische veiligheidsaspecten binnen een industriële omgeving.

Als merkonafhankelijke integrator biedt Actemium globale oplossingen voor uw veiligheidsimplementatie, zowel op elektrisch, pneumatisch als hydraulisch vlak.

Dankzij onze technische knowhow en jarenlange ervaring zijn onze veiligheidsvoorstellen perfect getoetst aan het behoud van bedieningsvriendelijkheid, kostenefficiëntie en technische haalbaarheid.

 

Analyse, implementatie en evaluatie

We starten met het definiëren van het beoogde veiligheidsniveau van de installatie (Performance Level). Vervolgens voeren gecertificeerde Actemium veiligheidsconsulenten samen met u een RI&E-studie (Risico Inventarisatie en Evaluatie) uit volgens de norm EN 12100-2010, zowel op individuele machines als op de globale productielijn.

Enkel zo kan een doordacht voorstel opgemaakt worden voor de noodzakelijke aanpassingen. Het gespecialiseerde team van Actemium heeft de nodige ervaring met zowel safety consultancy als implementatie van productielijnen, kranen en manipulatoren, verpakkingsmachines, palletizers, handling en transportsystemen, enz.

Maar het stopt niet bij de analyse en implementatie van de veiligheidsvoorschriften. Post-evaluatie en opvolging zijn van essentieel belang. Actemium blijft rekening houden met de geldende EN-normen, de gewenste SIL-klasse en performance levels. Daarenboven assisteert Actemium u ook bij de machine CE-certificering.

&nbp;