&nbp;

Chemicals

 

Onze knowhow

Zowel voor basic als voor fine industries stellen we essentiële oplossingen voor, die u onmiddellijk in gebruik kan nemen en waar u snel na ingebruikname al de vruchten van plukt.

 

Chimie2009

Aan de basis van een samenwerking met Actemium ligt een streven naar de mogelijkheid tot voortdurende verbetering van uw productieproces. Om dat te realiseren, nemen de consultants ook de toevoer van stroom, diensten en ruwe materialen onder de loep en focussen we sterk op logistiek en flexibele stockage of transfer.

Of uw productielijn nu een continuous process is, of een aaneenschakeling van afzonderlijke opdrachten ‘in batch’, we ontwikkelen oplossingen op uw maat, rekening houdend met alle specifieke bepalingen en beperkingen zoals ATEX, SIL, ROI, … We implementeren nieuwe productie-units, maar voeren ook upgrades door van bestaande units waarbij we een specifieke retrofit-aanpak toepassen.

 

Hoe wij u praktisch het best en snelst vooruit helpen?

Actemium stelt een optimaal team voor u samen, met talent uit de eigen rangen. Dit polyvalente en zelfstandig werkend projectteam concentreert zich op het totaalpakket van diensten binnen uw EIA-project. Het team gaat multidisciplinair te werk en zet daarvoor alles op alles om het juiste antwoord te kunnen bieden.

Al onze ingenieurs, techniekers en consultants zijn getraind in technisch veeleisende projecten waarvan de tijdsdruk steeds hoger komt te liggen. Allen hebben ze een ruime ervaring in EIA-projecten binnen de chemische industrie.

 

Erkenningen waar klanten vertrouwen uit putten.

Actemium draagt de toegevoegde waarde die onze dienstverlening aan klanten biedt hoog in het vaandel. Onze business units voldoen dan ook aan de hoogste QHSE-standaarden, zijn gecertificeerd op basis van de ISO9001-kwaliteitsnormen en zijn volledig in overeenstemming met de OHSAS 18001 en de VCA-Petrochemie Safety Checklist.

QHSE is compleet geïntegreerd in onze project life cycle. Voor de aanvang van elk project stelt een veiligheidscoördinator een gedetailleerd en genormeerd kwaliteits-, gezondheids- en veiligheidsplan op, dat doelgericht met uw projectleider wordt besproken.  Deze manier van werken garandeert ons telkens opnieuw optimale resultaten en een perfecte klantentevredenheid.

 

We bieden oplossingen voor:

  • stroomtoevoer en utilities
  • stockage en transfer
  • plant maintenance
  • softwarematige orderverwerking en productie-opvolging volgens erkende standaarden
  • voortdurende ondersteuning, ook op vlak van veiligheid
  • opbouw, functionaliteit en bijstand voor controlekamers
  • architectuur van DCS-systemen
&nbp;