&nbp;

Beer & Beverage

 

Green Deal

In september 2018 sloten 9 brouwerijen een Green Deal met de Vlaamse overheid. Ze engageren zich om het waterverbruik bij het brouwen van bier te verminderen tegen 2022. Twee andere bedrijven sloten zich aan bij het initiatief tijdens een Lerend Netwerk event op 29 november.

GREENDEALLOGO

Waarom vermindering waterverbruik?

Water is één van de hoofdingrediënten van het brouwproces. Niet enkel omdat bier voor 95% uit water bestaat, maar ook door het reinigen van installaties, spoelen van gebruikte flesjes… Voor de productie van 1 liter bier is telkens ongeveer 6 liter water nodig. Dit kan beter en efficiënter.

Rol van Actemium en Smart CIP

Met haar uitgebreide ervaring als technologieleverancier in de brouwerijsector werkte Actemium enkele waterbesparende oplossingen uit, zoals de Smart CIP.

Op 29 november stelde ze deze voor tijdens het Lerend Netwerk event bij Brouwerij Huyghe in Melle, waar bedrijven en leveranciers inspiratie opdeden en contacten legden rond duurzaam watergebruik in de brouwerijsector.

Greendeal bijgesneden

Demo

Vanaf februari 2019 gaat Actemium “on tour”! Bij geïnteresseerde bedrijven komen we langs met een demo van de Smart CIP solution en geven we advies over mogelijke oplossingen. 

Contacteer Olga Goldova of Wim Hicguet voor meer info.

Greendeal flyer 3.0

&nbp;