Nuscience verkozen tot Factory of the Future

06/02/2017

Nuscience heeft met succes verschillende transformaties richting de fabriek van de toekomst doorlopen en verdiend de ‘Factory of the Future Award’ in de wacht gesleept. Wij zijn met Actemium dan ook bijzonder trots dat we aan dit project mochten meewerken. Proficiat Nuscience Group!

Nuscience ontwikkelt en produceert premixen, concentraten en minerale voeding voor vooral jonge dieren (varkens, pluimvee en runderen), alsook additieven voor de diervoederindustrie. In 2015 werd in Drongen een gloednieuwe ‘specialiteiten’-fabriek in gebruik genomen, die excelleert op het gebied van reactiesnelheid op marktopportuniteiten. Actemium fungeerde als co-creatieve partner voor Nuscience om in deze fabriek succesvol de stap richting digitale transformatie te zetten.

Door het koppelen van ERP en MES (interfacing), worden momenteel 5.000 berichten per dag heen en weer gestuurd in de fabriek , waarbij het ERP-systeem zelfstandig ‘leert’ om nog beter te plannen. Daarbovenop wisselt het MES-systeem dagelijks 40.000 tot 80.000 boodschappen uit met de machine-PLC’s, en dit via een OPC-connectie waarbij de logica in de PLC zit. Doorlooptijden voor bestellingen werden de voorbije jaren teruggebracht tot 3 à 5 dagen, ook door het bewust investeren in en het inplannen van een bepaald percentage overcapaciteit. De ‘Factory of the Future Award’ werd uitgereikt door de overkoepelende organisatie Agoria.

 
 
 
Ontdek hier meer over onze oplossingen voor de Feed industrie

 

 

Actemiumn+Åbelgium-116