Ontmoet jouw collega's

Burt - Automation Engineer
 

“Na mijn studies Industrieel Ingenieur Automatisering behaalde ik eveneens mijn diploma Burgerlijk ingenieur Energie. Ik kon meteen aan de slag bij Actemium als Automation Engineer. Ik kom hier in contact met alle aspecten van een industriële installatie: elektriciteit en instrumentatie, SCADA, programmatie, MES en ICT. Dit zorgt voor een boeiende en afwisselende job.

We werken in een hecht team met ervaren collega’s die je ondersteunen. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij Actemium, en er wordt sterk geïnvesteerd in opleiding.

 

Door regelmatige feedback en overleg met je verantwoordelijke wordt je loopbaan bijgestuurd volgens je persoonlijke ambities.

Voor mij staat het al vast: er wacht me een bloeiende toekomst bij Actemium!”

 

 
Greet - Automation Engineer
 

“Ik ben een goeie 15 jaar geleden afgestudeerd als Industrieel Ingenieur. Ik ben direct bij Actemium in dienst gegaan, eerst als Junior Automation Engineer, later als Automation Engineer, en nu als Senior Automation Engineer. Deze functie bestaat vooral uit het maken van analyses en het bijstaan van de Junior Automation Engineers.

Ik kon ook kiezen voor de richting van projectleider, maar voorlopig hou ik nog altijd te veel van programmeren.

 

Intussen heb ik ook 2 dochtertjes. Toen ze nog kleiner waren heb ik een tijdje 4/5 gewerkt, maar intussen werk ik alweer enkele jaren voltijds. Door de wederzijdse flexibiliteit lukt het perfect om dit te combineren.”

 
Thijs - E&I Engineer
 

“Als E&I Engineer word ik betrokken bij zowel de voorbereiding als de uitvoering van het project. Dit zorgt voor een aangename mix tussen bureauwerk en taken on-site. Bovendien krijg je als schoolverlater zo naast de theorie ook al meteen een beter zicht op de praktijk. Doet er zich een probleem voor dan word je actief betrokken bij het vinden van een oplossing, en zo kan je bijdragen tot het resultaat. De afwisseling tussen projecten die voornamelijk toegespitst zijn op elektriciteit dan wel instrumentatie, zorgt ervoor dat je blijft bijleren over beide domeinen.

 

 

Bij Actemium wordt een groot belang gehecht aan opleiding. Enerzijds binnen het bedrijf, waar veel knowhow aanwezig is en collega’s altijd klaarstaan om je te helpen, anderzijds extern door een groot aanbod aan opleidingen. Er werd een engineeringsnetwerk opgericht, waarbij verschillende ingenieurs enkele keren per jaar samenkomen om problemen & oplossingen uit te wisselen. Ook onderwerpen waarover er minder kennis aanwezig is in het bedrijf komen hier aan bod, door middel van presentaties, gastsprekers, enz.

Tijdens het jaar worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd, buiten het werk om, waar je naar eigen wens aan kan deelnemen. Niet enkel het werk op zich is dus belangrijk, ook de werknemer zelf telt mee!”

 
Wouter - E&I Technician
 

“Variatie is het sleutelwoord binnen mijn functie. Als E&I Technician kom ik in contact met een ruim gamma aan technologieën. Ieder project is ook anders en vereist andere technieken, gaande van heel fijn en precies werk, zoals kalibreren en het ijken van toestellen, tot zwaarder werk zoals het overhalen van kleppen.

De goede werksfeer is voor mij een grote troef van Actemium. Na mijn studies, Elektrotechniek met specialisatie in Meet- en regeltechniek, kwam ik meteen terecht in een team van aangename collega’s, op wiens ervaring ik steeds kan terugvallen.

 

Ik krijg ook de kans om mijn kennis te verbreden en aan verschillende opleidingen deel te nemen, en heb een duidelijk beeld van de doorgroeimogelijkheden binnen mijn functie.”

 
Dieter - Electrical Engineer
 

“Als Electrical Engineer ben ik betrokken bij verschillende projecten. Ik overleg zelfstandig met de klant om tot de juiste elektrische oplossing te komen en ik begeleid de elektrische werken. Het boeiende aan mijn job is de totaliteit waarmee ik zelf een project kan benaderen en de mogelijkheid om mijn capaciteiten ten volle te benutten, weliswaar onder leiding van ervaren collega’s.

 

Als Electrical Engineer gebruik ik ieder facet van mijn opleiding, wat mijn job enorm interessant maakt.

Elk project geeft me voldoening door de interne feedback van Actemium maar tevens van de klant. Kortom, ik heb een heel leerrijke, zelfstandige en variërende job.”

 
Pieter-Jan - IT Application Engineer
 

“Hoewel mijn studies vooral gefocust waren op machines en regeltechniek, kreeg ik bij Actemium de kans om te starten binnen het IT-team. Na een korte inlooptijd om de verschillende programmeertalen onder de knie te krijgen, kon ik al snel meehelpen aan verschillende projecten.

Als IT Application Engineer ontwikkel ik software op maat voor de verschillende productieprocessen bij onze klanten. En dat autonoom zoeken naar de ultieme oplossing zorgt ervoor dat werken bij Actemium steeds uitdagend blijft.

 

Daarnaast biedt Actemium mij ook de mogelijkheid om me te blijven ontwikkelen binnen mijn vakgebied. Dit levenslang leren past binnen de “VINCI way of life”, en geeft me een perfect zicht op mijn doorgroeimogelijkheden.”

 
Emre - Lasser
 

“Mijn job als lasser bij Actemium is zeer gevarieerd en brengt iedere dag nieuwe uitdagingen. Dat zorgt er niet alleen voor dat deze functie allesbehalve eentonig is, maar stelt met ook in staat om technische bagage te verzamelen, en biedt me een echte ‘training-on-the-job’.

Onder de collega’s heerst er een toffe sfeer en er wordt onderling veel ervaring uitgewisseld, waardoor je heel wat praktische tips en tricks leert. Maar ook de bredere context is heel positief: ik werk in een propere omgeving en mijn werkgever hecht een heel groot belang aan veiligheid.

 

Naar de toekomst toe heb ik een duidelijk zicht op mijn doorgroeimogelijkheden, naar de functies lasser/fitter of werfleider, en ik krijg ook de kans om opleidingen te volgen, zowel op korte als lange termijn.

Tot slot vind ik het ook een belangrijke troef dat we steeds beschikken over nieuw en hoogtechnologisch gereedschap, want daarmee start voor een lasser natuurlijk alles!”

 
Tony - Service Engineer
 

“Als Service Engineer heb ik een zeer veelzijdige en afwisselende functie bij Actemium. Deze job heeft me de kans gegeven mijn kennis over automatisering enorm te verruimen.

Door de verscheidenheid aan vragen die ik dagelijks ontvang per telefoon of per mail, is elke dag opnieuw een (technische) uitdaging.
En indien ik het antwoord niet direct kan vinden, kan ik dankzij de perfecte collegialiteit intern een beroep doen op verschillende specialisten.

 

Het is een voordeel je eigen persoonlijkheid in je job te kunnen stoppen. Bovendien biedt Actemium je ook voldoende kansen om je carrière verder uit te bouwen.”

 
&nbp;