Productie-optimalisatie dankzij Data Analytics

Data zijn alomtegenwoordig en worden continu verzameld en opgeslagen. Het creëren van inzicht in die verzamelde gegevens kan echter nog steeds een uitdaging zijn. Bij Nyrstar werden data over het productieproces in kaart gebracht, gecentraliseerd en vertaald in waardevolle inzichten.

Nyrstar is een geïntegreerd mijnbouw- en metaalbedrijf met marktleidende posities in zink en lood, en groeiende posities in andere basis- en edele metalen.

Dit data-analyseproject is een voortzetting van een productieoptimalisatieproject dat enkele jaren geleden door Actemium werd uitgevoerd.

We combineren verschillende databases:

  • De database van het proces, waarbij elke stap een dataset in een centrale database logt
  • Geïnstalleerde OEE-applicatie
  • Netwerkanalyse database
  • Database van  energieverbruik

Dit resulteerde in 1 centrale database, waarop analyses werden losgelaten.

Op basis van de data brachten we correlaties in kaart, zoals duration of brushing /stripping. Dit resulteerde in duidelijke grafieken over de prestaties van het proces, het in kaart brengen van de probleemplekken in de productielijnen, etc.

Dankzij onze kennis van het proces van de klant door betrokkenheid bij andere projecten, en onze expertise op het gebied van data-analyse, kreeg de klant relevante en duidelijke informatie die onmiddellijk inzicht geeft.