Logistieke simulatie warehouse

Latexco ontwierp samen met Actemium een automatiserende oplossing voor het stapelen van matrassen, met creatie van een tussentijdse buffer. Voordelen? Een betere ergonomie voor de werknemers én een grotere capaciteit. 

Vanuit de productie arriveren verschillende formaten van matrassen door elkaar naar het automatisch magazijn. Voor elke matras kiest de automatische kraan het juiste formaat van pallet. Eens een pallet vol, wordt ze uitgevoerd uit het automatisch magazijn.  

Na de uitwerking van het automatisch magazijn op maat heeft de klant ons gevraagd om ook een simulatie hiervoor uit te voeren. Hiervoor hielden we rekening met volgende factoren:

  • Halen we de nodige takt-tijden op basis van de historische productie data van afgelopen jaar?
  • Bepalen van de gemiddelde bezetting van het invoer en uitvoer transport
  • Welke invloed heeft de variatie van het type matrassen op een goede werking?
  • Hoeveel palletlocaties hebben we nodig om vlot te kunnen werken met de nodige uitbreidingsmogelijkheden?
  • Welke logica moet in ons Warehouse Control Systeem (WCS) ingebouwd worden om zo performant mogelijk te werken?
  • Wat zijn de invloeden van optimalisaties zoals reshuffeling, dubbel spel,…?

Voor de simulatie hebben we gewerkt met historische productie masterdata van 1 jaar en hielden we de mogelijkheid open om een verandering van productiecapaciteit gemakkelijk te kunnen invoeren. Daarnaast keken we op elk moment ook welke type matrassen er in de toekomstige productieplanning stonden, zodat we daar ook rekening konden mee houden.