Vopak Linkeroever tank expansion

Vopak Linkeroever is een state of the art greenfield terminal die sinds midden 2008 operationeel is en waar Actemium van bij het begin betrokken was bij de terminalautomatisering en traffic & access control.

In 2021 werd de terminal uitgebreid met 8 nieuwe tanks voor in totaal 50 000m³ extra opslag voor chemicaliën.
Met 3 piggable lijnen en 3 high flow pompen (800m³/h), is er een verbinding met de gloednieuwe jetties 4 en 5 (L-jetty). Voor de verbinding met het bestaande laadstation werden 3 pompen geïnstalleerd voor het laden van vrachtwagens. Op het laadstation zijn 6 nieuwe laadarmen en 3 lospompen geïnstalleerd. In het voorjaar van 2021 was de go live.

Onze activiteiten:

 • Project management
 • Functionele analyse
 • Software ontwikkeling en FAT
 • Inbedrijfsname

Gebruikte technologieën:

 • Siemens S7 safety PLC
 • WinCC SCADA
 • Process Historian
 • Redundante SCADA en IT application servers

Voordelen van de klant:

 • Snelle projectuitvoering dankzij ATMS-platform
 • Dynamisch asset- en routebeheer
 • Nieuwe truck/vrachtwagen sequentie