In 2018 sloten 9 brouwerijen een Green Deal met de Vlaamse overheid. Ze engageren zich om het waterverbruik bij het brouwen van bier te verminderen tegen 2022. Zoekt u de ideale oplossing? Ga waterverspilling tegen met ons Smart Platform.

Smart Platform

Ons Smart Platform voor vermindering van waterverbruik bestaat uit vier stappen.

  • Virtual Sensors brengen verbruik in kaart
  • Cloud platform verbindt streams
  • Duidelijke visualisatie
  • Smart CIP geeft oplossingen

Virtual Sensors

Via Virtual Sensors brengen we substreams of subconsumptions in kaart zonder het plaatsen van fysieke sensoren.

Op deze manier is het mogelijk om het verbruik te bepalen in moeilijk te bereiken plaatsen. Bovendien is het goedkoper, gezien de plaatsing van sensoren op sub flows niet nodig is.

Smart CIP

Smart CIP is een software-applicatie die weergeeft hoe efficiënt uw bestaande CIP (Clean-In-Place) scoort ten opzichte van de ideale situatie. En dit via een gebruiksvriendelijk dashboard.

HOE WERKT HET?

Op basis van data analytics berekent Smart CIP welke acties zullen zorgen voor minder verbruik.

Een set sensoren op key points van het CIP proces analyseren continu de aanwezige informatie. Wanneer afwijkingen voorkomen op vlak van waterverbruik of gebruik van chemicaliën, reikt de applicatie een duidelijke oplossing aan om de situatie recht te zetten.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN CIP EN SMART CIP?

Het grote verschil is dat Smart CIP gebruikmaakt van data analytics om onnodig verbruik te voorkomen.

Studies hebben aangetoond dat 80% van de “gewone” CIP’s in productieomgevingen niet efficiënt genoeg omgaan met chemicaliën- en waterverbruik. Nadat ook wij merkten dat dit bij veel van onze klanten een probleem vormde, hebben we Smart CIP ontwikkeld.

Waarom vermindering waterverbruik?

Water is één van de hoofdingrediënten van het brouwproces. Niet enkel omdat bier voor 95% uit water bestaat, maar ook door het reinigen van installaties, spoelen van gebruikte flesjes… Voor de productie van 1 liter bier is telkens ongeveer 6 liter water nodig. Dit kan beter – en efficiënter.

Ontmoet ons

DEMO

Bij geïnteresseerde bedrijven komen we langs met een demo en geven we advies over mogelijke oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw demo te verkrijgen.

LEREND NETWERK

In november 2018 stelden we Smart CIP voor tijdens het Lerend Netwerk event bij Brouwerij Huyghe in Melle, waar bedrijven en leveranciers inspiratie opdeden en contacten legden rond duurzaam watergebruik in de brouwerijsector.

Hoe kunnen we helpen?

Contacteer ons