Nieuws Algemeen

VINCI Energies Belgium neemt Legendre Conveyors over

VINCI Energies Belgium neemt het Groot-Bijgaardse Legendre Conveyors over. Het familiebedrijf, gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, maakt voortaan deel uit van de Industry & Software Solutions divisie van VINCI Energies Belgium. Met deze overname versterkt VINCI Energies Belgium zowel haar positie in de drankenmarkt als haar expertise in afvul- en verpakkingslijnen.

De familie Legendre is al meer dan zeventig jaar actief in de sector van de conveying systemen. Vandaag stelt het familiebedrijf 28 mensen tewerk op haar site in Groot-Bijgaarden en voert het projecten uit in meer dan twintig landen. Legendre is gespecialiseerd in het uitwerken van nieuwe productielijnen en productielijnadaptatie of -opwaardering, voornamelijk voor de drankenindustrie. Het bedrijf rekent vooraanstaande namen in de drankensector tot zijn klanten.

Met deze overname bevestigt VINCI Energies Belgium zijn sterke positie als integrator in de zuivelindustrie en breidt het nu ook zijn expertise uit in de brouwerij- en frisdrankensector.

Complementair

De competenties van Legendre vullen de activiteiten van VINCI Energies Belgium aan op twee domeinen. Zo wordt enerzijds het mechanische en machine-aanbod uitgebreid. Anderzijds betekent de overname een versterking van het ‘end of line’ aanbod.

Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium licht deze nieuwe stap toe: “Met onze Actemium Business Units en de overname in 2018 van AVT, dat zich specialiseert in heavy load transport, machinebouw, robot- en integratieprojecten op maat, hebben we de laatste jaren een compleet aanbod ontwikkeld voor de automatisering van processen en verpakkingslijnen. Door de overname van Legendre, zetten we verdere stappen in de ontwikkeling van ons logistieke aanbod. Het potentieel is enorm. Met VINCI Energies Belgium geloven we sterk in de kruisbestuiving tussen onze verschillende merken waar Legendre nu ook deel van uitmaakt.”

Ook Luc Clabout, Managing Director van de divisie Industry & Software Solutions binnen VINCI Energies Belgium, is blij met deze overname: “De overname van Legendre past in onze strategie om voor de drankenindustrie een one-stop-shop aanbod te brengen waarbij we onze mechanische, elektrische, automatiserings- en industrial IT competenties combineren met een doorgedreven kennis van de productie- en bedrijfsprocessen. Het motto van Legendre: “We convey – you relax” weerspiegelt dezelfde visie: een klantgerichte aanpak met een doorgedreven expertise in end-of-line. “

Toekomstperspectieven

Bij Legendre Conveyors wordt positief naar de toekomst gekeken. Het bedrijf blijft na de overname door VINCI Energies Belgium bestaan als aan autonome Business Unit en behoudt haar huidige site in Groot-Bijgaarden. Olivier Legendre zal, samen met zijn broer Mathieu, deze nieuwe Business Unit binnen de divisie Industry & Software Solutions van VINCI Energies Belgium leiden. Olivier Legendre: “Onder de vleugels van een grote speler als VINCI Energies schrijven we samen aan een nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf met een lange traditie. De expertise die we samen aan de dag kunnen leggen zal onze positie ongetwijfeld versterken.”

“Deze overname past volledig in onze groeistrategie”, voegt Marc Lemaire toe. “Wij zijn steeds op zoek naar synergieën met onze bestaande activiteiten. Door deze complementariteit kunnen we ons meer dan ooit profileren als unieke partner voor onze klanten, in dit geval voornamelijk in de drankenindustrie.”

Hoe kunnen we helpen?

Contacteer ons