Nieuws Algemeen

VINCI Energies neemt SE Contracting over

VINCI Energies, een VINCI-dochteronderneming gespecialiseerd in energie-, informatie- en communicatietechnologieën, heeft op 29 november SE Contracting overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in mechanische constructies en pijpleidingen voor procesinstallaties. De onderneming levert innovatieve technische oplossingen voor het opslaan, doseren, meten, mengen en distribueren van vloeistoffen.

Se contracting

SE Contracting, dat in 1976 opgericht is, heeft zijn hoofdkantoor in Eke nabij Gent en telt 40 medewerkers.

“SE Contracting is in verschillende sectoren actief. Sinds de jaren 1970 werken we hoofdzakelijk voor de voedingssector, maar ook voor sectoren zoals chemie, textiel, papier en karton. De grondige proceskennis en de creativiteit van onze eigen engineeringsafdeling vormen telkens weer de basis van onze projecten,” zegt Luc Eeckman, Manager van SE Contracting. “De integratie binnen VINCI Energies Belgium zal onze klantenbasis verruimen en is een belangrijke stap in onze verdere ontwikkeling.”

“De overname van SE Contracting maakt deel uit van onze groeistrategie en betekent een belangrijke versterking van onze positie in de hierboven vermelde sectoren. We kijken voortdurend uit naar synergiën met onze bestaande activiteiten en deze overname is daarom een perfecte aanvulling op de kennis en expertise die we met Actemium in de voedings- en drankensector hebben. Dat stelt ons in staat om in nieuwe marktsegmenten actief te worden, zoals vlees, groenten en diepvriesvoeding,” legt Marc Lemaire uit, Managing Director van VINCI Energies Belgium.

Partnership

SE Contracting zal autonoom blijven opereren binnen de divisie ‘Industry & Software Solutions’ van VINCI Energies Belgium.

“Onze missie bestaat erin om partner te zijn van onze industriële klanten in het optimaliseren van hun productie-apparaat en hen te begeleiden in de transformatie die hun productie-omgeving moet ondergaan als gevolg van Industry 4.0. Dankzij de complementaire expertise van SE Contracting zijn we meer dan ooit een unieke partner voor onze klanten en kunnen we volledig geïntegreerde oplossingen aanbieden,” zegt Luc Clabout, Managing Director van de afdeling ‘Industry & Software Solutions’ van VINCI Energies Belgium.

Hoe kunnen we helpen?

Contacteer ons