Servo en motion control

Uw productie is dagelijks in beweging. Het gecontroleerd verplaatsen van producten, op- en afwikkelen van materialen… Hiervoor vertrouwt u niet alleen op de juiste machines, maar ook op de gepaste besturing.

Zowel voor processing (lamineren, granuleren, extruderen, bitumeren…) als bij de handling van materialen (snijden, uitrekken, kalanderen, positioneren met kraansturingen, rolbruggen…) heeft u synchronisatie nodig tussen verschillende assen en/of systemen.

De intelligentie van deze oplossing kan zowel in de controller (PLC) of in de drives van uw productie aanwezig zijn. Wij helpen u graag met het vinden van de efficiëntste manier.

kranen en rolbruggen

Actemium heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het domein van kranen en industriële rolbruggen met sterke toegevoegde waarde in allerhande sectoren.

Onze eerste ombouw van een portaalkraan dateert van 2008 en was onmiddellijk een serieuze opdracht: de revamp van een 260 ton precisiekraan in de kerncentrale van Doel 4. Intussen hebben we al een twintigtal projecten achter de rug. 

Naast de zuivere kraangerelateerde technische opties zoals b.v. anti-sway, anti-crab, anti-collision en grab-control is de integratie van rolbruggen in de productieomgeving van de klant onze grote sterkte.

Dankzij onze brede competentiedomeinen bieden wij een oplossing op alle mogelijke vragen of eisen van onze klant. De integratie van de kranen in een WMS of WCS systeem is hiervan een voorbeeld.

Onze expertise:

  • Speed- and torque control
  • Positioning
  • Vision inspection
  • Anti collision
  • Grab control
  • Anti-sway
  • Anti-crab

Case studies

Samen met de klant werken we een concept uit, rekening houdend met de nodige performantie en nauwkeurigheid.

Keep it safe


Gezien er bij deze toepassingen heel wat bewegende machineonderdelen zijn, is hier ook machineveiligheid uitermate belangrijk. Daarom voeren wij RI&E studies uit en brengen de nodige veiligheidsvoorzieningen in de praktijk.

Hoe gaan we te werk? 

Advise
Design
Build
Maintain

Wens je meer informatie?