Remanufacturing to enhance circular economy

Het is niet altijd noodzakelijk om een oude machine volledig te vervangen. Met ons remanufacturing aanbod gaan wij uw oude machine aanpassen, updaten en verbeteren zodat uw machine op het einde van dit proces de prestaties, kwaliteit en specificaties van een nieuwe machine heeft en volledig voldoet aan de standaard van industrie 5.0.

Bovendien draagt remanufacturing bij aan de circulaire economie door de levensduur van onderdelen te verlengen waar mogelijk en tegelijkertijd toegevoegde waarde te creëren voor uw productieproces. Uw oorspronkelijke investering blijft behouden doordat uw huidige machine geüpgraded wordt en het is een economisch en duurzamer alternatief voor het investeren in een nieuwe machine. De verouderde systemen die vervangen worden kunnen later nog op de tweedehandsmarkt verkocht worden als vervangstukken. De nieuwe onderdelen in uw machine (bv. motoren, drives, etc.) zijn vaak veel duurzamer en helpen u energie en kosten te besparen.

Een remanufacturing van uw machine omvat dus veel meer dan enkel het revampen van de PLC sturing (retrofit). Naast het vervangen van alle belangrijke verouderde systemen, worden ook een aantal technische aanpassingen gedaan om de functionaliteit, beschikbaarheid, kwaliteit en productiviteit van uw machine te verhogen. De machine wordt geoptimaliseerd en op het niveau van industrie 5.0 gebracht om nog beter aan uw noden te kunnen voldoen. Het risico op storingen en uitval wordt kleiner en de onderhoudskosten verminderen. Problemen of storingen kunnen zelfs vanop afstand opgelost worden vanuit een cyberveilige omgeving.

Daarnaast heeft een remanufacturing nog enkele andere belangrijke voordelen ten opzichte van het plaatsen van een volledig nieuwe installatie: in de meeste gevallen is het namelijk ook financieel voordeliger, het risico is lager en de omschakeltijd is een stuk korter dan bij het opzetten van een nieuwe machine vanaf nul. Als uw huidige machine niet meer voldoet aan de machinerichtlijnen kunnen we bij de remanufacturing ook een RI&E studie doen, inclusief CE certificaat, om de veiligheid van uw machine te garanderen.

Voordelen

  • Duurzaam: levensduur van uw machine verlengen
  • Bespaar energie door gebruik te maken van de nieuwste technologie van frequentieomvormers
  • Uw machine wordt omgebouwd naar een ‘smart machine’ met sensoren voor IoT, data analytics
  • Merkonafhankelijk
  • Open software oplossing
  • Hogere beschikbaarheid en performatie
  • Vaak de meest kostenefficiënte optie
  • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig programmeerbare besturingen
  • Conform nieuwe machinerichtlijnen
  • Uitgebreide mogelijkheden van diensten (bv. reparatieservice, langere garantie, preventief onderhoud, enz.)

Wens je meer informatie?

Contacteer ons