Nieuws Algemeen

Preventief vervangen van Masterdrive frequentieregelaars

Als systeemintegrator is Actemium o.a. gespecialiseerd in het vervangen van frequentieregelaars, sturing en nog veel meer.

In het verleden installeerden wij een groot aantal Masterdrive frequentieregelaars in verschillende installaties voor toepassingen met één of meerdere motoren. Destijds waren deze regelaars superieur door hun functionaliteit, flexibiliteit en uitgebreid prestatiebereik.

Ondertussen heeft Siemens al enkele jaren een opvolger geïntroduceerd in de vorm van de Sinamics series. Vanaf 2010 is de uitfasering gestart met de mogelijkheid om wisselstukken te bekomen. Momenteel is het product volledig stopgezet (zie grafiek hieronder). Hierdoor zijn de prijzen en levertermijnen aanzienlijk gestegen.

Bij verschillende van onze klanten vervangen we dan ook preventief Masterdrive regelaars door de nieuwe Sinamics frequentieregelaars. Zo houden we de installaties up-to-date én maken we ze minder kwetsbaar. Deze preventieve acties verkleinen namelijk de kans op onverwachte, langdurige stilstanden die veroorzaakt worden door storingen aan de Masterdrive frequentie regelaars.

Denk tijdig aan een preventieve actie, voorkomen is beter dan genezen!

Meer info?