Home Specific offers Data Analytics
Data Analytics

"Don't destroy your data... Cultivate and grow your value." - Datagebruik rendeert: ontdek welke voordelen u uit data-analyse kan halen, en op welke manier!

Staat procesoptimalisatie hoog op uw agenda? Datagebruik rendeert. Meer operationele efficiëntie, betere energieconsumptie, hogere productkwaliteit… Het zijn slechts enkele van de vele voordelen die u uit data-analyse kan halen. Op de juiste manier met data omgaan bezorgt u de toegevoegde waarde die u nodig heeft.

Welke toegevoegde waarde kan ik uit mijn data halen?

Data analytics met doelstellingen quality improvement, operator support, anomaly detection, digital twin, smart reportin, planning support, energy efficiency, performance improvement, predictive maintenance, en process improvement

Doelstelling

Zonder doel zijn uw data onaangeboorde bronnen van waarde. Met de juiste doelstelling vormt u data om tot een oplossing: een manier om uw proces te verbeteren en te versnellen. U kan bijvoorbeeld de performance van uw proces verbeteren, maar ook de kwaliteit van uw product, of uw energieverbruik. 

Samen met u bekijken we uw proces en bepalen we wat voor u de beste redenen en manieren zijn om aan data-analyse te doen. 

Wat zijn de mogelijkheden? 

Elke firma is uniek, en zo ook uw behoeften op het gebied van data analyse. 

Beperk kosten, optimaliseer uw capaciteit, bewaak productkwaliteit d.m.v. machine learning. Ondersteun uw operator in zijn beslissingen, detecteer anomalieën in uw proces, … Het zijn slechts enkele mogelijkheden van data analyse.

Ontdek verborgen gegevens en patronen in uw data dankzij efficiënte data visualisatie en artificële intelligentie en blijf een stapje voor op uw concurrentie. Zo benut u het potentieel van uw data ten volle.

Waarom kiezen voor Actemium?

Wij vertrekken vanuit uw industrieel proces, niet enkel de data.

De proceskennis en het buikgevoel van onze Actemium ingenieurs vertalen naar de juiste toepassingen en oplossingen: dat kunnen we beter en sneller dan wie ook. Onze procesgerelateerde kennis is onvervangbaar. Hierdoor weten we als geen ander hoe uw data te verzamelen, te ontcijferen en in te zetten voor de verbetering van uw proces. 

Voordelen

  • Starten vanuit onze proceskennis
  • Groot netwerk 
  • Combinatie van talenten

Hoe starten met data-analyse?

Data-collectie

Slaat u al procesdata op of bent u van plan ermee te starten? Heeft u reeds een Historian? 

Alles begint met een databron. Alle data op de juiste manier samenbrengen is de eerste stap. Ook voor (de beveiliging van) deze datacollectie kan u bij ons terecht. 

Data-visualisatie

Eens de verschillende bronnen zijn gecollecteerd, kan u aan data-visualisatie doen. Dashboarding geeft u belangrijke inzichten in heden, verleden en zelfs toekomst.

Zowel de huidige status als de geschiedenis van uw productie worden duidelijk gevisualiseerd. Dit biedt u de mogelijkheid om zelf analyses te doen. Het doel hierbij is trends waarnemen, de status opvolgen, en ingrijpen of bijsturen waar nodig. 

Met data dashboarding krijgt u meteen een verhelderend inzicht in bepaalde ingrepen die nodig zijn om bijvoorbeeld kosten te besparen. 

Machine learning & AI

Wil u uw data naar een hoger niveau brengen?

Denk dan aan Machine Learning en Artifical Intelligence. Met Machine Learning creëert u algoritmes uit grote en complexe datasets, met als doel betere producten, hogere efficiëntie en geoptimaliseerde productie.

De mogelijkheden van Machine Learning zijn eindeloos. Neem contact op met ons om vrijblijvend de mogelijkheden voor uw productie te bespreken.

Referenties

Neem contact met ons op:

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie.