Met het softwarepakket Operra beheert u de inkoop en aanvoer van grondstoffen. Bovendien weet u op elk moment wat uw concurrentiepositie is en krijgt u inzicht in huidige en toekomstige grondstofprijzen.

  • Inkoop- en aanvoerbeheer grondstoffen
  • Risicobeheer
  • Kostprijsberekening

De inkoop en aanvoer van grondstoffen maken in bepaalde sectoren, zoals de mengvoederindustrie, bijna 80% uit van de totale kostprijs van het eindproduct. Een efficiënte inkoop is dus één van de grootste succesfactoren!

Hoe werkt Operra?

Operra heeft een gebruiksvriendelijke interface en een transparante werking.

U volgt contracten op, maakt een logistieke aanvoerplanning, bepaalt waar grondstoffen worden afgeleverd en controleert de inkoopfacturen.

De software volgt bovendien de kwantitatieve, kwalitatieve en financiële inschattingen op van zowel huidige als toekomstige grondstofposities. Hierbij wordt de nadruk gelegd op kwaliteit en traceerbaarheid.

Wees de marktvolatiliteit de baas

Grondstofprijzen zijn de voorbije jaren niet enkel gestegen, maar ook veel volatieler geworden.

Dit door:

  • Strengere eisen van de biobrandstof industrie
  • Grotere impact van investeerders en speculanten op de financiële markten

Agro-producenten passen zich aan aan de veranderende marktomstandigheden via hedgingtechnieken met futures en contractverkoop. Zo dekken ze de kostprijs van afgewerkte goederen en grondstoffen.

Met Operra beheert u de (verwachte) kostprijs en inventaris per activiteit. De impact van de (toekomstige) markten op de posities en formules wordt onmiddellijk berekend met een aparte kijk op de fysieke en financiële dekking van elk product en elke activiteit.

Batchgericht?

In batchgerichte industrieën kan u Operra combineren met Libra (formulatie).

De combinatie van beide helpt u om uw aankoopbeslissingen te optimaliseren en de optimale oplossing te vinden voor uw stuklijst (recepten).

 

Meer informatie?

Contacteer ons