Het softwarepakket Libra berekent uw optimale recept, toetst het aan de strenge kwaliteitseisen en past automatisch uw etiketten aan.

  • Recept-optimalisatie
  • Kwaliteitsbeheer
  • Automatische labelling

Kenmerkend voor de batch-gerichte industrie is een continu wisselende samenstelling van het product, naargelang de kwaliteit, beschikbaarheid en prijs van de grondstoffen. Dit brengt unieke uitdagingen met zich mee bij de formulatie, kwaliteitscontrole en labelling van uw recepten.

Hoe werkt Libra?

IDEALE RECEPT

Libra houdt het overzicht met een gebruiksvriendelijke interface en bepaalt het ideale recept, zodat u de uitdagingen van formulatie de baas blijft. Met Libra berekent u ook de meest efficiënte logistieke stromen.

SIMULATIES VAN PRIJZEN

Maar er is meer: in combinatie met de risk & trading modules van Operra simuleert u de impact op productsamenstellingen via multiperiode berekeningen. Hierdoor maakt u een forecast van de verwachte prijzen van eindproducten.

Deze software ondersteunt dus uw proces van de prijsbepaling bij het vastleggen van lange-termijncontracten voor de verkoop van eindproducten.

KWALITEIT

De kwaliteit van voeding ondergaat strenge controles. Ook hier schiet Libra te hulp. Ze beschikt over modules voor:

  • Kwaliteitsanalyse en -controle
  • Laboratoriumbeheer
  • Volledige integratie met de recept-optimalisatie

Het resultaat: een sluitende traceerbaarheid van partijen + een continue toetsing van de geanalyseerde waarden in het labo aan de vereiste/bekende kwaliteiten in de recept-optimalisatie.

(ONLINE) ETIKETTERING

Flexibiliteit staat in de agro-industrie centraal. Niet alleen in assortiment, maar ook in levertijden. Dit dankzij de klant, die vaker en vaker de samenstelling bepaalt en korte levertijden vraagt. Ook labels moeten daaraan worden aangepast.

Daarom bevat Libra een module die etiketten automatisch aanpast op basis van de wisselende samenstelling. Deze kan ook online worden ingezet, voor een nog grotere transparantie en flexibiliteit naar de klant.

 

Meer informatie?

Contacteer ons